Thursday, December 6, 2012

Peplum Mania??

Peplum?? According to wikipedia kan, peplum ni maksud dia sama je macam ‘tunic’. Masa mula-mula tengok website sana sini orang duk cakap pasal baju peplum ni kan, me jakun sekejap youuu. Sebab tak tahu peplum tu apa kan. Pastu bila google, oowhhh rupa-rupanya peplum ni macam baju yang kembang di area pinggang tu hahaha. Macam zaman lama-lama gitu kot.

6

Peplum ni dah glamour since dulu lagi. So kira fesyen ni amik idea dari dulu-dulu punya baju lah. Cuma sekarang kita percantikkan lagi baju tu dengan material yang lagi cantik, design yang lagi cantik, style yang lagi canggih-manggih, mix and match sana sini. Tapi basic masih tiru idea orang lama-lama dulu.

I bought myself beberapa helai peplum jugak dari random websites including thepoplook. Thepoplook macam banyak jugak design peplum kan. Semua cantik-cantik dan boleh di pakai to majlis formal jugak.

8

Kat bawah ni ada dua tiga contoh peplum yang macam ala-ala baju kebaya. Sesuai untuk majis formal. Cuba bayangkan kalau pakai peplum pastu pakai korset Premium Beautiful kat dalam. Mesti lagi nampak slim dan konfiden kan? Haha. Sebab korset Premium Beautiful memang akan tolong kita bentukkan badan secara serta merta kan. So boleh pakai baju yang ada curve sikit.

12354

Nak badan nampak slim dan konfiden boleh contact Sarah direct. Daripada tak tahu pasal korset Premium Beautiful, boleh jadi tahu. Sarah akan explain dari A sampai Z.

013-9664567

 

.

No comments: